tisdag 8 november 2011

Kladdkaka "Snickers"

 
I måndags bakade vi kladdkaka på kladdkakans dag. Efteråt hittade jag det här helt oemotståndliga receptet på Alltommat.se Återkommer när jag provbakat.

Ingredienser:
150 g smör
2 dl socker
2 st ägg
3,5 dl mjöl
1 dl kakao
78 g chokladbitar, med kolafyllning, t.ex. Center
Topping:    


200 g mörk choklad och 2 dl jordnötter   
 
Gör så här:
KAKA:
1) Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter
i diameter.
2) Smält smöret i mikron eller i en kastrull.
3) Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda
mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans
med smöret.
4) Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i
smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader
i cirka 10-12 minuter.
5) LÃ¥t svalna och lossa sedan formens kant. 

TOPPING:
1) Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad
eller i mikron. Rör ner nötterna och bred
blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.
 
 

Inga kommentarer: