I måndags bakade vi kladdkaka på kladdkakans dag. Efteråt hittade jag det här helt oemotståndliga receptet på Alltommat.se Återkommer när jag provbakat.
Ingredienser:
150 g | smör |
---|---|
2 dl | socker |
2 st | ägg |
3,5 dl | mjöl |
1 dl | kakao |
78 g | chokladbitar, med kolafyllning, t.ex. Center |
|
---|
Gör så här: |
---|
KAKA:
1) Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter
i diameter. 2) Smält smöret i mikron eller i en kastrull. 3) Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret. 4) Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10-12 minuter. 5) Låt svalna och lossa sedan formens kant.
TOPPING:
1) Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad
eller i mikron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen. |
---|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar