onsdag 7 december 2011

Mjuk pepparkaka

Jag har bakat igenom en del olika recept. En riktig mjuk pepparkaka ska enligt mig innehålla både lingonsylt och gräddfil. Arlas recept tycker jag är ett av de bästa.

Ingredienser

100 g svenskt smör
2 dl farinsocker eller strösocker
2 ägg
1 dl gräddfil
1/2 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver


Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form (1,5 l). Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt. Rör ner gräddfil och sylt. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat eller bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och rör så att det blir en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 min. Prova med sticka att den är färdig. Ren sticka -klar kaka!

Inga kommentarer: