tisdag 6 september 2011

Pasta med kalv, oliver, kapris och rosmarin

Den här rätten blev en succé! Allt tog slut. Barnen åt 2 portioner! Kan inte minnas när det hände sist. Receptet kan varieras i oändlighet och man kan självklart byta ut kalven mot annat kött eller köra vegetariskt. Knepet är att låta allt koka i minst 2 timmar. Såsen blir smakrik och köttet mört.

Ingredienser:
400 g pasta
400 g grytbitar av kalv
olivolja
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 dl vitt vin
3 msk tomatpuré
1 kalvbuljongtärning eller motsvarande fond
2 dl vatten
1 burk krossade tomater
honung
rivet ska från 1 citron
1 kvist rosmarin
1 msk honung
2 msk tapenade oliver & kapris
parmesanost, riven
salt
peppar

Gör så här:
1. Bryn köttet i olivolja på hög värme.
2. Hacka och lägg i vitlök och gul lök.
3. Häll i vinet, tomatkrossen, buljong, rosmarin och tomatpuré, rivet citronskal och honung när löken legat i en stund.
4. Låt köttet koka i minst 2 timmar för att få det riktigt mört. Koka pastan när det är 15 minuter kvar.
5 Ta ur rosmarinkvisten och vänd ned tapenaden.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.

Inga kommentarer: