söndag 16 oktober 2011

Key Lime Pie Cupcakes- Leila Lindholm



Nu har jag äntligen bakat Leilas lime-cupcakes! Receptet hittar du också på DN.se. Det var lite pill men mycket goda. Slarva inte med att smula digestive-kexen för då är det stört omöjligt att få ut dem i muffinsformarna. Att använda muffinsformar känns onödigt pilligt när man kan göra den i en spännform istället. Men gör man en bok som heter Hello Cupcake har jag full förståelse för att det ska ned i just muffinsformar.

Ingredienser:
Portioner: 16 cupcakes
Tid: ca 1,5 timme

Kexbotten:
400 g digestivekex
125 g smält smör
Fyllning:
2 burkar (800 g) sockrad
kondenserad mjölk
8 ekologiska äggulor
Skal och saft av 10 limefrukter
Till servering:
Vispad grädde och lime. Mitt alternativ: turkisk yoghurt kryddad med vaniljsocker.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna.
4. Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
5. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av lime­skalen i minst 30–60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
6. Fyll smeten över kexbotten och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna helt och servera med vispad grädde och skivad lime.
Receptet är hämtat ur boken "Hello cupcake" av Leila Lindholm (Walter and Books).

Inga kommentarer: