onsdag 24 augusti 2011
Brownie-cupcakes med rosa frosting
Att göra Brownie-smet som cupcake-bas har blivit en favorit. De blir så där härligt sega och smakar en massa god choklad. I dessa lade jag till valnötter också vilket blev mycket lyckat. Frostingen är en vit choklad-frosting som jag färgat rosa.
Ingredienser till 9-10 st:
125g + 75 g (grovt hackad) mörk choklad av god kvalitet
100g smör
1 1/4dl socker
1dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
2 ägg
1 dl valnötter
Gör så här:
1. Smält smör och 125 g choklad i en kastrull på låg värme.
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
3. Tillsätt den varma chokladblandningen.
4. Blanda i chokladhacket och grovt hackade valnötter.
5. Ställ muffinsformar i muffinsplåten och fyll till 2/3
6. Grädda i 180 grader i 15-20 min beroende på ugn.
7. Testa med provsticka. Är den ren är de klara!
8. Låt svalna helt innan du spritsar.
Frosting
Ingredienser:
200 g vit choklad
200g cream cheese
50 g rumsvarmt smör
ca 5dl florsocker
Du behöver vispa med elvisp för att få rätt konsistens.
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Vispa rumsvarmt smör luftigt.
3. Blanda ihop choklad och smör. Viktigt att smöret inte är för kallt för då stelnar chokladen och det blir klumpar!
4. Tillsätt osten och vispa.
5. Tillsätt gradvis florsockret tills smeten är så pass fast att du kan spritsa den utan att det flyter ut
6. Några droppar karamellfärg efter smak.
7. Spritsa med medelstor tyll.
8. Dekorera
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Så fina och smarriga!
Fint med rosa.
Tack! De var goda men mäktiga. All choklad passade perfekt till kaffet men en räckte.
Fint strössel
Skicka en kommentar