onsdag 24 augusti 2011

Brownie-cupcakes med rosa frosting



Att göra Brownie-smet som cupcake-bas har blivit en favorit. De blir så där härligt sega och smakar en massa god choklad. I dessa lade jag till valnötter också vilket blev mycket lyckat. Frostingen är en vit choklad-frosting som jag färgat rosa.
Ingredienser till 9-10 st:
125g + 75 g (grovt hackad) mörk choklad av god kvalitet
100g smör
1 1/4dl socker
1dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
2 ägg
1 dl valnötter

Gör så här:
1. Smält smör och 125 g choklad i en kastrull på låg värme.
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
3. Tillsätt den varma chokladblandningen.
4. Blanda i chokladhacket och grovt hackade valnötter.
5. Ställ muffinsformar i muffinsplåten och fyll till 2/3
6. Grädda i 180 grader i 15-20 min beroende på ugn.
7. Testa med provsticka. Är den ren är de klara!
8. Låt svalna helt innan du spritsar.
Frosting
Ingredienser:
200 g vit choklad
200g cream cheese
50 g rumsvarmt smör
ca 5dl florsocker

Du behöver vispa med elvisp för att få rätt konsistens.
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Vispa rumsvarmt smör luftigt.
3. Blanda ihop choklad och smör. Viktigt att smöret inte är för kallt för då stelnar chokladen och det blir klumpar!
4. Tillsätt osten och vispa.
5. Tillsätt gradvis florsockret tills smeten är så pass fast att du kan spritsa den utan att det flyter ut
6. Några droppar karamellfärg efter smak.
7. Spritsa med medelstor tyll.
8. Dekorera

4 kommentarer:

Elin sa...

Så fina och smarriga!

Anonym sa...

Fint med rosa.

Babbelibub sa...

Tack! De var goda men mäktiga. All choklad passade perfekt till kaffet men en räckte.

Anonym sa...

Fint strössel