onsdag 17 augusti 2011

Citroncupcakes med hallonfluff



Har äntligen kommit igång med bakandet igen. Det här är citroncupcakes med hallonfluff som min syster och hennes man fick smaka när de kom förbi. Relativ snabba och enkla att göra.

Citroncupcakes
Ingredienser
100g smör, rumstempererat
2 1/4dl socker
2 ägg
Skal från två citroner
Saft från en citron
1tsk vaniljsocker
1dl filmjölk (jag använde turkyoghurt)
3 1/2dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här
Vispa rumsvarmt smör och sockret mjukt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Riv i skalet från citronen och häll i den pressade saften. Tillsätt vaniljsocker och filmjölk (yoghurt) och rör om tills det blandat sig väl. Häll i vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd försiktigt runt med slickepott. Smeten räcker till cirka 36st minicupcakes eller 18st normalstora cupcakes. Ställ formar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Fyll dem till 2/3 med smet. Grädda i 180 grader i 15-20 minuter för minicupcakes och cirka 25 minuter för normalstora. Ta upp ur formen och låt kallna på galler.

Hallonfluff
1-2 dl hallon
3 dl vispgrädde
strösocker efter smak

Mosa hallonen och blanda med strösocker. Vispa grädden styv och vänd ned hallonen.
Spritsa med stor tyll (kärnorna fastnar i tyllen annars)





3 kommentarer:

Elin sa...

Smarrigt!

Erica sa...

å så gott det ser ut!!

Babbelibub sa...

Tack! De var riktigt smaskiga.