Kolakakorna i burken är en stor favorit och är de som försvinner först från kakfaten vid kalas och fikor. Busenkla att göra också! Har bakat lite olika recept den senaste tiden. Testade Leila Lindholms recept med ingefära i vilket var populärt men personligen föredrar jag mitt klassiska recept.
Ingredienser
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här
Låt smöret bli mjukt i mikron. Blanda med socker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl och bakpulver. Halvera degen. Forma till 2 rullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut dem. Räffla med en gaffel. Grädda i 175°C i 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt.
2 kommentarer:
Jag gillar Leilas bäst, gott med ingefära.
En smaksak :) själv väljer jag utan.
Skicka en kommentar