måndag 20 juni 2011

God tomatsås

Den här tomatsåsen är ett eget hopkok av lite olika recept. Jag tycker att den passar perfekt som den är till tex fussili. Känner man att man behöver mer protein passar en kryddig korv utmärkt till.






Recept för ca 4 personer:
Koka din favoritpasta al dente. Spara en dl av kokvattnet ifall du måste späda såsen.

Pastasås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tärning kalvbuljong eller motsvarande fond
1 paket krossade tomater
1 msk flytande honung
skalet av en citron
1-2 tsk tapenade oliver & kapris (tror att det är Zeta som har den, fungerar bra med vanlig också)
riven parmesanost

Stek löken i lite olja tills den blir mjuk. Tillsätt de krossade tomaterna och buljongtärningen. Pressa i en klyfta vitlök och låt allt koka ihop några minuter. Tillsätt tapenaden, honungen och det rivna citronskalet och koka upp. Häll i den avrunna pastan och låt den koka med ytterligare några minuter. Om såsen blir för tjock spär du med det sparade pastavattnet.

Servera med lite olivolja och parmesanost.

Inga kommentarer: