tisdag 28 juni 2011

Torsk med ört- och citronmarinerad sparris och färskpotatis

Det här receptet är ett hopkok av en rad olika recept. Bland annat detta från DN. Bilden är inte den bästa men maten var supergod! Har man inte sparris fungerar det bra med broccoli också.

Ingredienser:
Potatis
Torsk, MSC-märkt! (går utmärkt med annan fisk)
Sparris
1 citron
1 fänkål
olivolja
1 tärning grönsaksbuljong
örter, tex frysta blandade örter egen skörd
smör att steka fisken i (alternativt grill)

1. Koka potatis
2. Pressa citron och riv citronskal. Häll över ca 1 msk olivolja.
3. Skär fänkålen i smala bitar och koka den mjuk i grönsaksbuljongen. Låt sparrisen gå med de sista fem minuterna.
4. Häll av lite av buljongvattnet och häll i citronsaften och lägg i den kokta potatisen . Låt dra en liten stund men inte så att det hinner bli kallt.
5. Stek torsken i smör.
6. Lägg upp sparris och potatis och fänkål på tallrikar. Lägg över den stekta torsken och häll en del av spadet från koket över fisken.

Inga kommentarer: