torsdag 14 juli 2011

Cheesecake med citron och lime



Den här cheesecaken blev riktigt bra i konsistensen. Har provat mig fram med olika mängd gelatin och den här gången blev det riktigt bra. Inte för dallrigt.

Ingredienser:
Botten
1/2 paket Digestive-kex
50 gram smält smör
1 msk råsocker
1-2 msk vispgrädde

Fyllning
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
300 g Philadelphia-ost
1 citron
1 lime
5 blad gelatin
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Krossa kexen i en plastpåse.
2. Smält smöret och blanda med kex och socker.
3. Blanda i lite vispgrädde för en smidig konsistens utan att behöva ta mer smör.
4. pressa ut botten i en spännform och ställ kallt.
5. Vispa ägg och socker.
6. Blanda ned osten.
7. Riv skalet av citron och lime och pressa ur saften. Häll i det i ostblandningen.
8. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll av vattnet när de mjuknat och smält dem i micron. Häll ned i ostblandningen.
9. Vispa grädden och vänd ned den.
10. Häll smeten på bottnen och ställ kallt.
11. Dekorera med bär.

2 kommentarer:

Elin sa...

Ser jättegod ut!

Babbelibub sa...

Ja, den här är efter en hel del provbak en vinnare.