söndag 17 juli 2011

Kalvfärsbiffar/bullar med gremolata


Den här middagen var populär. Vi fick inga rester alls vilket inte hör till vanligheterna då jag ofta lagar alldeles för mycket mat för två vuxna och två barn.

Ingredienser:
kalvbullar
1-2 vitlöksklyftor
1 citron
0,5 dl persilja
2 msk kalvfond
2 ägg
500 gram kalvfärs
salt och peppar
smör att steka i

Sås:
1 dl vitt vin
1 msk vit balsamvinäger
1 dl grädde
0,5 dl persilja
0.5 dl basilika

Pasta, gärna tagliatelle för 4 personer
Parmesanost


Gör så här:
1. Koka pasta för 4 personer. Lägg pressad vitlök, citronskal, persilja, kalvfond och ägg i en bunke. Blanda runt och lägg ner färsen. Tillsätt salt och peppar och rör runt till en jämn smet. Forma till köttbullar modell större.

2. Smörstek köttbullarna.

3. Sänk värmen när de fått stekyta. Häll på vin, tillsätt vinäger och grädde. Låt puttra i 6-8 minuter. Strö i persilja och basilika och rör runt. Blanda bullar och sås med fullkornstagliatelle och servera med nyriven parmesanost och en god sallad.

Inga kommentarer: