tisdag 5 juli 2011

Räktagliatelle med fänkål, chili och citron


Älskar räkor som är handskalade. Det är pilligt och tar en del tid men smakmässigt är det helt klart värt det. Jag älskar kombinationen fänkål och räkor. En något enklare variant av det här receptet hittar du på DN.se.

Ingredienser för 4 portioner:
1 citron
1/2 kruka dill alternativt djupfryst
1 fänkål
1 frp körsbärstomater
1 kg oskalade räkor
1 röd chili
1/2-1 paket sugarsnaps
tagliatelle
2 vitlöksklyftor
1 msk flytande honung
2 msk olja + 2 msk smör till stekning
1 dl vatten
1/2 tsk salt
2 tsk vitvinsvinäger

Tillagning:
1. Skala räkorna
2. Skär tunna skivor av fänkålen.
3. Kärna ur och finstrimla 1 chili (mängd efter smak).
4. Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna.
5. Fräsfänkål, sugar snaps, chili och pressad vitlök i ett par minuter.
6. Riv ner citronskal och pressa saften från  från citronen i pannan. Tillsätt honung, vitvinsvinäger, vatten och salt.
7. Koka tagliatellen efter anvisning på förpackningen.
8. Dela körsbärstomaterna. Lägg ner dem och pastan i pannan.
9. Sist lägger du i räkorna och låter det bli varmt. Koka inte räkorna, de blir sega.
10. Strö över dill och servera.

Inga kommentarer: